Translate

onsdag 3 augusti 2016

Snart dags att skörda humlekottarna!




När ska humlekottarnas skördas?

Den frågan börjar dundra in till mig från olika humleodlare. Och ja, det börjar bli dags att planera för skörden.

För inte vill man missa att plocka av dem i tid och förlora det värdefulla humlemjölet. Hur man vet att kottarna är är mogna och vad man ska tänka på beskrivs i detalj i handboken för alla humleodlare.

Sid 96 i boken:  Spännaregårdens humleresa, Humledrottningens handbok för humleodlare
Plockas kottarna i tid bevaras aromen och det är viktigt om syftet är att brygga ett humledoftande luvligt gott öl. Kottar fattiga på det åtråvärda humlemjölet ger inget öl värt att lägga energi på att brygga. Tufft!, men ja, att skörda i tid är en vetskap och så njutningsfullt med luften fylld av en obeskrivlig arom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar